Tromsø Whiskyfestival har gleden av å presentere følgende  seminarer

Våre seminarer holdes av kunnskapsrike whiskyeksperter eller whiskykjennere. 

  Du kan lese mer om våre forelesere her.


 

.  

OBS: Alle må ha gyldig inngangsbillett for å kunne delta på seminar

  Arktisk Whiskyfestival er Norges nyeste event dedikert utelukkende til whisky .
 Her får de whiskyinteresserte (fra nybegynnere til entusiaster) mulighet til å lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.  


Kl. 17.00 : Martin Tønder Smith   'Tid for                           '  

Det er ikke så lenge siden japansk whisky gjorde sin entré på verdensmarkedet, men det er lenge siden den japanske whiskyproduksjonen startet. Martin skal gi oss et lite grunnkurs i japansk whisky, og for å hjelpe oss å finne det japanske særpreget skal vi smake fem ulike japanske whiskyer.


Kl. 19.00 : Elisabeth Andersen 'Lagring i sherryfat'


Whisky som har vårt modnet i eks-sherryfat før mange vidunderlige aromaer og smaker som er spesielt attraktive for de som liker cognac. Med whisky fra Glengoyne destilleriet, mest kjent for å modne whiskyen sin i sherryfat, skal Elisabeth vise oss påvirkningen på whisky i denne type eikefat .


Kl. 19.00 : Martin Markvardsen 'Viking Whisky'

Whiskys historiske arkiver forteller oss at det foregikk både brygging og destillering på Orknøyene på 1400-tallet. Basiskornet de brukte den gang var vikingenes 'bere'-bygg. Den gangen var Orknøyene som kjent norsk, så betyr dette at whisky fra Orknøyene er den første norske whisky? Martin drodler om dette og andre interessante fakta mens vi smaker whisky fra Highland Park, det skotske destilleriet som ligger nærmest Norge.


 

Billettene legges ut for salg i festivalens nettbutikk   
Usolgte billetter selges i festivalbutikken.

aaaaaaaaaaaaiii