![]() ![]()
Oslo Whiskyfestival
er Norges første og største event dedikert utelukkende til whisky
.
Hvert år er vi så heldige å få besøk av whiskyeksperter fra fjern og nær. De oser av kunnskap og er mer enn villige til å dele den med alle festivaldeltakere. I år stifter vi bekjentskap med nye gjester, samt at vi får et gledelig gjensyn med gamle venner.
Våre gjester i fjor, 2016
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peter Wills ![]() Peter er sønn av Anthony, grunnleggeren av det 'åttende' og minste destilleriet på Islay , Kilchoman . Han har jobbet på destilleriet siden det ble grunnlagt i 2005 . Dette har gitt Peter viktig kunnskap om alle prosessene innenfor whiskyproduksjon og distribusjon. Mikael Lundén ![]()
I nesten 30 år har Mikael vært engasjert i brennevinsbransjen. Han har jobbet for Highland Distillers, Edrington, Remy/Cointreau Group, Beam Brands, Whyte & Mackay, CL World Brands og er nå Brand Ambassador for Diageo. Martin Markvardsen ![]()
Highland Park International Brand Ambassador Martin har jobbet i bransjen i over 27 år. Hans kjærlighet for whisky startet under en reise i Skottland mange år tilbake. Han har besøkt alle de skotske destilleriene og var først kjent som Whisky Manager på Craigellachie Hotel, men for de fleste av oss er han 'Mr. Highland Park'! Dave Broom ![]()
For mange trenger Dave ingen introduksjon og mange har lest innleggene hans i Whisky Magazine og på scotchwhisky.com. Som en av verdens mest kjent og ettertraktede whiskyskribenter og whiskyeksperter, reiser Dave verden rundt og holder forelesinger og smakinger. Ivan Abrahamsen ![]()
Ivan er utdannet Master of Food Science ved Universitetet for miljø og biovitenskap. I dag er han ansatt som produktutviklingssjef hos Arcus.Hos denne produsenten er Ivan ansvarlig for brennevinet som er lansert de siste årene, ikke minst Arcus sin 'Norsk Whisky'. Ann Miller ![]()
Ann Miller er en International Brand Ambassador for
Chivas Brothers Clare MacNaughton ![]() Før hun flyttet til Norge i 2008, jobbet Clare i halvannet år på The Scotch Whisky Experience i Edinburgh. Hun begynte som turguide og avanserte til event teamet. Samtidig holdt hun whiskysmakinger for senterets bedriftskunder. Her i Norge fortsetter hun med whiskysmakinger og er bosatt i Trondheim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patricia Retson ![]()
Patricia kommer opprinnelig fra Shetland og flyttet til Orkney i 1991. Hun begynte å jobbe som guide på Highland Park destilleri i 1993 og tok over som Brand Heritage Manager i 2004. Sietse Offringa ![]() Sietse er oppvokst med whisky. Allerede som barn reiste han ofte til Skottland på destilleribesøk med faren sin, en kjent whiskyskribent. Som 19-åring ble han tatt opp som praktikant, med Jim McEwan som mentor, og dette forsterket interessen hans i det han selv kaller 'The King of Drinks' - whisky. Etter å ha arrangert flere whiskysmakinger og en festival i Nederland ble han rekruttert som Brand Ambassador for The Macallan. John Quinn ![]()
John er Global Brand Ambassador og et velkjent fjes i whiskyverdenen! Etter å ha jobbet i den irske whiskeynæringen i over 30 år har han en enestående kunnskap om irsk whiskey og særlig Tullamore D.E.W. der han er Regional Export Manager.
Kevin Abrook ![]()
Kevin har over 20 års erfaring fra den skotske whiskynæringen. Han jobber hos William Grant's & Sons der han har utviklet og lansert Kininvie single maltwhisky og The Girvan patent Still single grainwhisky. Hans seneste prosjekt var Ailsa Bay single maltwhisky. Sven Hammarin ![]()
Kevin er engasjert som Brand Ambassador for Ardbeg og Glenmorangie og er kjent som en kunnskapsrik whiskyforeleser, spesielt når det gjelder favorittwhiskyen hans, Ardbeg. Jon Bertelsen ![]()
'Jon har vært en fargerik og spennende figur i Whisky Norge i mange år. Han deler villig av whiskykunnskapen sin samtidig med at han stadig er opptatt av å lære mer. Som whiskyimportør har han introdusert mange nye og interessante whiskyer til det norske markedet, særlig fra de nyere destilleriene i Skottland.' Elisabeth Andersen ![]() Elisabeth jobber til daglig på Glengoyne Distillery i Skottland og reiser mye, spesielt i Skandinavia, for å spre sin kunnskap om skotsk whisky til whiskyentusiaster. Det som skiller henne fra de mange andre reisende whiskyambassadørene er at Elisabeth er norsk. Så nå har hun tatt turen 'hjemom' for å berike oslofolkets smakssanser. Stuart Thompson ![]() Stuart begynte whiskykarrieren sin hos en av de største aktørene i Skottland i 1994 og hadde ansvar for de Latin- amerikanske og Sør-europeiske markedene. Etter noen år i Spania returnerte han til Skottland og begynte å arbeide for Ian MacLeod Distillers i 2005 . Han er salgsansvarligfor Nord- og Øst-Europa samt Portugal, Hellas og Kypros. ![]() ![]() ![]() |