Oslo Whiskyfestival er Norges første og største event dedikert utelukkende til whisky .
 Her får de whiskyinteresserte (fra nybegynnere til entusiaster) mulighet til å lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.  

              Oslo Whiskyfestival har gleden av å presentere følgende  seminarer

Våre seminarer holdes av kunnskapsrike whiskyeksperter eller whiskykjennere.
Tidligere har vi ønsket forelesere fra Skottland, Japan, Sverige, Danmark, England og USA velkommen.
Her kan du lese om våre seminarforelesere.

OBS! Billetter kjøpes i nettbutikken. Klikk på linken til høyre.

Usolgte billetter selges i festivalbutikken på Genius øvre plan.

 

.  

OBS: Alle må ha gyldig inngangsbillett for å kunne delta på seminar

Fredag 4. november

Lørdag 5. november

Kl. 19.00 i Klubben
Dave Broom
'Whiskies of the World'

I forbindelse med skrivingen av boka 'The World Atlas of Whisky' reiste Dave over hele den whiskyproduserende verden.
I dette seminaret presenterer han whiskyer fra Irland, US, Japan og Scotland.

Kl. 19.00 i Industrisal
Martin Markvardsen
'The Orkney Single malt with Viking Soul'
Martin vil fortelle om hvordan Highland Park gjentatte ganger har blitt belønnet med utmerkselsen The Best Spirit in the World. Du vil få smake på fem ulike produkter fra Highland Park. I tillegg vil du få muligheten til å prøve et unikt single cask tapping som er utviklet spesielt for det norske markedet og som fortsatt ikke er lansert.

Kl. 19.00 i Salong
Jon Bertelsen
'Jons favoritter'

Sett deg godt til rette med Jon mens han forteller deg om noen av hans favorittwhiskyer..... og du får smake på dem også!!  

Kl. 18.00 i Klubben
John Quinn og Kevin Abrook
'Unusual Malts'

Utfordre smaks- og luktesansen din med hele sju ulike whiskyer! Representanter fra to forskjellige whisk(e)yproduserende land viser frem 'unusual malts': en røykfullt Lowland skotsk single maltwhisky og to irske single maltwhiskyer med aldersbestemmelse. Kevin skal 'deconstruct' Ailsa Bay og John vil la oss nyte en 14 år gammel og en 18 år gammel Tullamore Dew.

Kl. 18.00 i Industrisal
Sven Hammarin
'Torv og Røyk'

Bruken av torvrøyk i whiskyproduksjon setter et klart preg på det ferdige produktet. For å illustrere effekten av torvrøyk og modning i forskjellige fattyper, geleider Sven oss gjennom en smaking av forskjellige tappinger fra Ardbeg destilleri.

Kl. 18.00 i Salong
Mikael Lundén
'Happy Birthday, Lagavulin'

For 200 år siden i 1816, grunnla John Johnston Lagavulin-destilleriet på sørkysten av Islay. Mikael inviterer oss til å feire dette 200 års jubileet med en vertikalsmaking 
som begynner med 'new-make spirit' og fortsetter med 8 år, 12 år, 16 år og 25 år gamle tappinger av denne 'heavily peated' single maltwhisky. 

Kl. 16.00 i Salong
Sietse Offringa
'The Macallan fra fortid til fremtid'
Under denne smakingen deler Sietse sin brede erfaring og eksklusive innsikt i kunsten å produsere The Macallan. Smakingen kommer til å by på produkter som klart representerer The Macallans arv – samt byr på nyheter som fortsatt ikke er å få tak i på det norske markedet.

Kl. 16.00 i Klubben
Dave Broom
'Further travels round the World'

I dette seminaret tar Dave for seg noen nye 'peated' utgaver av den vanligvis urøkte Bunnahabhain, to elegante Bourbon whiskyer og den prisbelønte Kavalan Vinho Barrique fra Taiwan.

Kl. 14.00 i Klubben
Ivan Abrahamsen
'Kortreist whisky'

Flere og flere land har begynt å produsere sin egen type whisky og Norge er intet unntak. Ivan lanserte sin Gjoleid whisky i 2013 og nå er det klart for runde 2 av festivalens mest kortreiste whisky.

Kl. 14.00 i Salong
Ann Miller
'Nyheter fra Chivas Brothers'

Det er spennende tider for Chivas Brothers akkurat nå: 'mothballed' destillerier produserer på nytt, nye destillerier bygges og mange av deres 14 destillerier kommer med nye tappinger. Ann presenterer noen av de nye tappinger, f.eks. Longmorn og Scapa og gi oss en innblikk på hva vi kan vente videre.  

Kl. 14.00 i Industrisal
Elisabeth Andersen og Peter Wills
'Clash of the Titans'

Elisabeth fra Glengoyne og Peter fra Kilchoman presenterer tre whiskyer hver. Her får vi teste Islay whisky opp  imot whiskyer fra Highlands.

------Utsolgt------
------Utsolgt------
------Utsolgt------
------Utsolgt------
aaaaaaaaaaaaiii