Elisabeth Grant of Rothiemurchus skrev ved starten av 1800-tallet i sin Journal of a Highland Lady:
'I vårt hjem var whiskyflasken plassert på et anretningsbord med kaldt kjøtt hver morgen. I anretningen var dagsrasjonen en flaske whisky per dag, med brød og ost i gitte mengder.' Hun tilføyer at en ekte gentlewoman alltid starter dagen med en whisky!

Under festivalen serverer hotellets restaurant mat og har komponert en egen 'tapastallerken' som gir dere muligheten til å prøve kombinasjonen 'whisky og mat'.
Å velge den rette whiskyen til en matrett er like viktig som å velge den rette vinen. Du trenger litt kunnskap om whiskyen, litt erfaring om hva som fungerer og en forholdsvis utviklet gane. Deretter er det bare å følge sin personlige smak. Her er noen anbefalinger på veien:
                                                                                    

 

Whisky og mat i kombinasjon

Tapastallerken selges i baren

  Trondheim Whiskyfestival er Midt-Norges eneste event dedikert utelukkende til whisky .
 Her får de whiskyinteresserte (fra nybegynnere til entusiaster) mulighet til å lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.  

 

Whiskyanbefalinger

Coppaskinke og spekepølser : Glendronach 8, The Glenlivet 12, Glenfiddich 12, Arran 10, Glenmorangie Original


Manchego og Parmesan :       The Glenlivet 15, Compass Box Asyla


Selbu blå (ost):       
Ardbeg 10, The Glenlivet Nadurra , Kavalan Concertmaster

I år får vi en dedikert meny med mange valg! Menyen kan du lese her:
aaaaaaaaaaaaiii