Vi er så heldige å få besøk av whiskyeksperter fra fjern og nær.
De oser av kunnskap og er mer enn villige til å dele den med alle festivaldeltakere.

Her er noen av våre gjester i år.

  Trondheim Whiskyfestival er Midt-Norges eneste event dedikert utelukkende til whisky .
 Her får de whiskyinteresserte (fra nybegynnere til entusiaster) mulighet til å lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.  

Martin Tønder Smith

Martin har vært en sentral person i det norske whiskymiljøet helt siden 2006. Han arbeidet hos flere whiskyimportører før han kom til Cask Norway, der han har hatt en viktig rolle i firmaets imponerende vekst. Martin har øst generøst av sin betydelige whiskykunnskap gjennom en rekke smakinger, og ikke minst i løpet av mange Whiskyfestivaler i Norge. 

Martin er for øvrig den eneste nordmann som har latt fjeset sitt pynte opp etiketten på en japansk whisky.

Emma White

Hun staver den 'whiskey' og kaller den 'Jameson'! Emma fra Dublin er International Brand Ambassador og representant for Jameson Whiskey her I Norge. Whiskeyinteressen hennes er litt medfødt, men var styrket mens hun jobbet som bartender I USA.

Ann Miller

Ann Miller er en International Brand Ambassador for Chivas Brothers  og har vært med i firmaet siden 1993. Før dette var hun PR & Marketing Manager for 'Scotch Whisky Experience' i Edinburgh. Ann var med å grunnlegge 'The Spirit of Speyside' whiskyfestival og er fortsatt involvert som festivaldirektør. I 2009 var hun kåret til Spirit of Speyside Ambassador of the Year.
Ann er en Keeper of the Quaich.

Clare MacNaughton

Før hun flyttet til Norge i 2008, jobbet Clare i halvannet år på The Scotch Whisky Experience i Edinburgh. Hun begynte som turguide og avanserte til event teamet. Samtidig holdt hun whiskysmakinger for senterets bedriftskunder. Her i Norge fortsetter hun med whiskysmakinger og er bosatt i Trondheim.

Jon Bertelsen

'Jon har vært en fargerik og spennende figur i Whisky Norge i mange år. Han deler villig av whiskykunnskapen sin samtidig med at han stadig er opptatt av å lære mer. Som whiskyimportør har han introdusert mange nye og interessante whiskyer til det norske markedet, særlig fra de nyere destilleriene i Skottland.'
Sitat: Oslo Whiskyfestival pris 2010

Thomas Øhrbom

Gjennom bloggen sin, Whiskysaga, har Thomas formidlet informasjon og smaksnotater fra destillerier over hele verden. Men det er de nordiske destilleriene som er hans spesialitet; Thomas må være den whiskybloggeren med mest kunnskap om whiskydestillering i Norden.

aaaaaaaaaaaaiii